Badeferie

Strandliv

Hele Salento-kysten er full av fantastiske hvite strender, grotter og kulper med utrolig krystallklart azurblått vann. Noen er enkle å finne frem til og andre litt kinkige, så her kommer det helt an på hva man ønsker med turen. Vi har mange gode forslag her!

Solsenger og parasoller må man betale for. Det er stort sett restauranter med god mat og drikke på alle strendene i Salento.

BADELAND OG GØY FOR HELE FAMILIEN

Det er et stort “plaskeland” med sklier og mye annen vannmoro for familer med yngre barn. Du kan lese mer her.  Badelandet ligger noen minutter utenfor Gallipoli, en gammel by med en stor borg og lang historie. Denne byen er absolutt verdt et besøk.

Vi er behjelpelige med å tilrettelegge og guide dere om dette er noe som står på menyen over familieturen.

Båttur

Kysten i Salento er helt magisk og båtveien er en fin måte å kunne se den på. Her er det ulike selskaper vi har kontakt med som har ulike lengder og innhold. Med og uten mat. Mange kjører hele kysten fra Otranto til Castro, den er absolutt å anbefale! Hele seks timer i sol, vind, med og uten snorkel blant saltgrotter og saltvann.

Aktiviteter 

Kiting og windsurfing

Noen av strendene langs Salento-kysten er kiters´og windsurfers´paradise. I og med at det alltid er vind i Salento, finnes det alltid en mulighet til å få prøvd ut kite- og surfeutstyret sitt.

Fotturer

Ønsker man fottur en dag, er det mange muligheter i Salento. Vi finner en rute i nærheten av der du bor.

 

Dykking

Er du erfaren dykker eller ønsker opplæring mens du er på ferie ? Det finnes utallige dykkersteder langs hele Salento-kysten.

Kajakkpadling

Det er muligheter for å bli kjent med vannet og kysten av Salento også ved hjelp av kajakk eller kano. Enkle og doble. Her arrangeres turene på ulike steder og har ulikt innhold.

Vi er behjelpelige med bestilling og guiding.

Hesteridning

Om man ønsker å ri langs vinranker, olivenlunder og annen frodig natur kan vi også være behjelpelige med å bestille og guide med det. Fler har også ponnier om det er barn mellom 5-7 år.

Sykkeltur

Er du glad i å sykle, er Salento paradis! Ønsker man en dagstur i nærheten, er dette en super avkobling. Ønsker man å se forskjellige deler av Salento på sykkel, er vi behjelpelige med ruter, frakting av bagasje og all annen logistikk. Du kan leie vanlig sykkel eller hybridsykkel.

Utflukter

Vinsmaking

Italia og vin hører sammen; over halve landet er fylt med vinranker! Fra nord og helt til sør. Her er det mange muligheter og man velger utifra hva man ønsker innholdet skal være; om dere ønsker å se produksjonen eller kun å smake med noe å bite i for å få frem de rette aromaene. Salento er kjent for alle typer vin, både rødvin, hvitvin og rosèvin. Vi er behjelpelige her med våre bekjentskaper for å kunne gi dere en deilig og minnerik vinopplevelse.

Otranto

Dette er en by med rolig atmosfære samtidig som den er full av liv! Virkelig verdt et besøk da den har en enorm historie med dens martyr-katedral og borgen som omringer hele Otranto fra dens mange slag en gang i tiden. Du kan lese mer om historien og byen her. Det er både shopping, tivoli for barna og koselige restauranter og barer hvor man ser rett i havgapet. Hva er vel bedre atmosfære å nyte et godt glass vin, mat og selskap i?!

Lecce

Byen har det noe forpliktende kallenavnet «Sør-Italias Firenze og Sør-Italias Roma». Lecce leverer på alle plan. Her vandrer du rundt i dramatikk, eleganse og storhet, blant majestetiske kirker og amfiteatre. Reiseguruene i Lonely Planet sier det slik: “Hvis Puglia var en film, ville Lecce ha hovedrollen”. Denne byen er en av de første barokkbyene og har en  blendende arkitektur. Selve byen og historien kan du lese mer om her.

Alberobello

Dette er et helt unikt sted i Puglia – de har nemlig «trulli». Her får man følelsen av å vandre rundt i “eventyrland”! Denne spesielle byen står også på UNESCO´s verdensarvliste. Disse små, hvite, kalksteinshusene med spisse kremmerhustak kan nesten minne om hobbit-boliger, og de er ofte dekorative og med et bildemotiv. Alberobello har også en to etasjes “trullikirke” som er verdt et besøk.

Du kan lese mer om Alberobello her.

Ostuni

Den hvite byen – dette er en meget spesiell perlehvit by med rå barokkhistorie. Det hvite henspeiler på bygningene, og er et av de mest fascinerende stedene i regionen. Besøkende trekkes hit for alt fra arkitektur til stemning og farger. Gamlebyen ligger godt beskyttet bak høye murer og de smale, trange gatene gjør det perfekt for små eskapader slik at man går seg bort litt. Dette stedet er absolutt verdt et besøk og vi bidrar med guiding og transport.

Castro

Castro er en pittoresk liten by som ofte betegnes som Salento´s perle. Synet av denne byen er fengslende, med sine hvite hus, grønne åser i bakgrunnen og det turkisgrønne havet. Byen ble til lenge før Kristus og Castro har, som mange av kystbyene i Salento, vært under stadige angrep fra fremmede.

Grunnet dens fantastiske og bisarre historie er byen virkelig verdt et besøk. Når det gjelder mat og drikke, er det naturlig nok mange restauranter som serverer sjømat.

Santa Cesarea Terme

Stedet har et veldig spesielt basseng som består av naturlig svovel som er meget helsebringende for oss mennesker. Det lukter ikke så godt, men etter en halvtime der er man full av energi og et nytt og bedre menneske. I tillegg tilbyr Santa Cesarea Terme egne SPA-behandlinger som man kan bestille individuelt. Man kan også sole seg ved klippene og bade i det salte vannet. Dette er en nydelig by og vi anbefaler dette badet et besøk da det også har veldig mange helseeffekter.

Du kan lese mer om Santa Cesarea Terme her.

Grotta Zinzulusa

Grotta Sinzulusa er en annen naturperle i Salento. Grotten består av dryppsteiner og stalagmitter, som ser ut som kluter som henger i taket.

Inngangen til grotten er forholdsvis stor, og fra et stykke etter inngangen deler grotten seg i flere retninger. 

Du kan lese mer om Grotta Zinzulusa her.

Virker dette interessant ? Kontakt oss gjerne for en uformell prat. 

Mobil: 466 11 435 eller via vårt kontaktskjema her.

Abonnèr på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyheter og tilbud og for å la deg inspirere av vakre Salento!

Takk for at du abonnerer på vårt nyhetsbrev!