Om Sør-Italia

Informasjon om Sør-Italia

De sydligste regionene på “hælen” av Italia heter Puglia og Basilicata. Regionene er proppfulle av historiske byer, blendende arkitektur, krystallklar sjø, hvite strender, deilig mat og drikke og en meget rolig atmosfære.

Under vil du finne faktabokser om forskjellige temaer og byer.

Historie og arkitektur

Klikk på bildene for mer informasjon

prisnivå

Italia er for nordmenn flest kjent som et dyrt ferieland. Dette kan i mange tilfeller stemme for storbyer og feriesteder i Nord-Italia. I Puglia og Basilicata i sør er prisnivået sammenlignbart med gresk, albansk og kroatisk nivå; en pizza på restaurant starter på 40-45 kroner, 1 liter husets vin starter på 60 kroner på restaurant og 1 flaske vin på restaurant starter på mellom 90 og 100 kroner. En bedre middag ligger på 250-300 kroner pr. person inkludert drikke til maten.

Spesielt i Puglia spises det mye fisk og sjømat, og det finnes et utall delikatesserestauranter. Du vil finne at det dyreste man kan spise på restaurant er middagsretter basert på eller inkludert fisk og annen sjømat.

klimaet og vannet

Vårt primærområde, Sør-Italia, er kjent for sjøen, solen og vinden. På italiensk er slagordet  “Il mare, il sole, il vento”. Fra slutten av mars til slutten av oktober er det deilig temperatur. Selv i sommermånedene med ganske høy temperatur er det behagelig her i og med at det alltid er litt vind. Under finner du gjennomsnittstemperaturen for hver måned.

Mars, april, mai, juni, september og oktober er bra måneder for aktivitetsturer som golf, sykkel og helsereiser, samt koseturer som mat & vintur, yogatur m.m.

Mai, juni, juli, august, september og oktober er fine måneder for badeferie i tillegg til de ovennevnte turene.

De fleste strendene i Puglia og Basilicata har fått miljøsertifikatet “Blått flagg” (Bandiera Blu). At en strand, marina eller båt er tildelt Blått Flagg betyr at gjestene kan føle seg trygge med tanke på både vannkvalitet og sikkerhet. Gjestene får et synlig bevis på at omgivelsene og driften av stranda, marinaen, eller båten er ivaretatt på best mulig måte.

Blått Flagg er også et verktøy for kommunen og eier å vise at de tar ansvar for miljøet på og rundt det aktuelle området, og at de ønsker å fremme miljøriktig adferd i kommunens friområder. Videre synliggjør Blått Flagg innsatsen som er lagt ned både mht. badevannsovervåking, sikkerhet, service og miljøledelse ovenfor gjestene.

atmosfæren

Puglia er kjent som en kulturell, historisk og gastronomisk destinasjon. Her finner du mange lokale retter og lokale viner. Reiser du hit, vil du merke at for sør-italienere er mat og drikke kanskje det viktigste i livet. På kveldene er restaurantene ofte fulle av lokalbefolkningen, de liker å kose seg ute.

I mange av småbyene i området vil du tenke at du går 50 år tilbake i tid. Her har tiden stått stille, man tar det rolig og bedagelig, uten dagens stress og mas.

Å gå inn i en lokal matbutikk er en koselig opplevelse. Man får personlig service, og lite er maskinelt. Ferskvareutvalget i disse butikkene er ofte mye bedre enn du finner i norske delikatesse-forretninger.

aktiviteter

I Puglia og Basilicata finnes det mange steder å utforske og mange aktivitetstilbud. Ønsker man å reise rundt på oppdagelsereise, er disse regionene en skattekiste for de som er interessert i kultur, arkitektur og historie. Her finner du både romerske, greske, arabiske, tyrkiske og jødiske monumenter og kirker.

Ønsker man en aktiv ferie, finnes det et mylder av aktiviteter å velge mellom.

Mer informasjon om aktiviteter og utflukter finner du her.

Abonnèr på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyheter og tilbud og for å la deg inspirere av vakre Salento!

Takk for at du abonnerer på vårt nyhetsbrev!